Slaapkamerverlichting

  • Geplaatst op
  • Door Lichtdiscounter
  • 0
Slaapkamerverlichting

Verlichting bepaalt in grote mate de sfeer in de slaapkamer. Met de juiste slaapkamerverlichting creëert u dat warme en behaaglijke gevoel ook in de slaapkamer.

Slaapkamerverlichting

Net als alle vertrekken van de woning is ook de verlichting in de slaapkamer een belangrijke sfeerbepaler. Bij het samenstellen van de juiste verlichting in de slaapkamer maken we onderscheid in verschillende typen en functies.

Basisverlichting van de slaapkamer

Zoals in iedere kamer dient er als eerste een goede basisverlichting voorzien te worden. Zodat u bij binnenkomst gemakkelijk en voldoende verlichting heeft. Een basisverlichting kan op meerdere manieren voorzien worden. Een effectieve manier is bijvoorbeeld met inbouwspots of met richtbare plafondopbouwspots. Hiermee wordt de slaapkamer gelijkmatig verlicht.

Functionele verlichting in de slaapkamer

Naast een goede basisverlichting wilt u op sommige plaatsen misschien meer verlichting; Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kaptafel of bij de kledingkast. Soms kan het voldoende zijn om hier enkele extra inbouwspots te voorzien. Of kan er gebruikgemaakt worden van een specifieke spiegellamp.

Bedlampen

Uiteraard is verlichting bij of naast het bed erg praktisch. Nog even een boek lezen voor het slapengaan kan bijvoorbeeld met een richtbare leeslamp naast het bed. Voorzie daarom altijd aan beide zijden van het bed een bedlamp met leeslamp of een tafellamp op het nachtkastje. Let er wel op dat de bedlampen gemakkelijk vanuit het bed zijn aan en uit te schakelen.


Enkele tips:
- zorg dat de basisverlichting dimbaar is
- gebruik warmwitte / zachte verlichting, dit werkt kalmerend.
- het gebruik van accentverlichting met bijvoorbeeld een vloerlamp
- kies armaturen die passen binnen het ontwerp van de slaapkamer
- voorzie meerdere schakelaars, zodat u vanuit bed de verlichting kunt in- en uitschakelen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.