• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Verlichting in de tuin

Tuinverlichting voor meer sfeer


Verlichting in de tuin; natuurlijk wilt u ook 's avonds kunnen genieten van uw tuin en terras. Met de juiste verlichting in de tuin zorgt u ook als het donker is voor een sfeervolle tuin. Bij de keuze van tuinverlichting maken we onderscheid in verschillende typen armaturen / lampen, elk met hun eigen lichtbeeld en toepassing. Door een goede combinatie ontstaat er een evenwichtige verlichting, die niet alleen sfeervol is maar ook praktisch. Tuinverlichting is kortweg op te delen in onderstaande categorieen;

 

staande tuinverlichting

Staande tuinlampen

Staande tuinlampen vormen vaak de basis voor een goede tuinverlichting. Ze zijn ideaal om grote vlakken mee te verlichten. Ook kunt u ze gebruiken als accentverlichting langs een tuinpad of naast de oprit.

Omdat staande tuinlampen vaak onderdeel zijn van het gehele tuinontwerp, is het belangrijk dat uw stijlkeuze die past bij de gehele tuin en woning. Dit gaat van klassiek smeedijzer tot modern geborsteld aluminium in combinatie met LED. 

STAANDE TUINLAMPEN
wandlampen voor buiten

Wandlampen buiten

Naast de staande tuinlampen zijn de wandlampen voor buiten belangrijk bij het sfeervol verlichten van uw tuin. Als u de keuze heeft gemaakt voor de staande tuinlampen, kiest u de bijpassende lampen voor aan de gevel of tuinmuur.

 

Wandlampen voor buiten zijn wederom verkrijgbaar in verschillende stijlen.

Daarnaast kunt u de keuze maken om de wandlamp naar boven, beneden, beide of rondom te laten schijnen.

 

WANDLAMPEN BUITEN
wandinbouwspots voor buiten

Wandinbouwspots

Wandinbouwspots worden steeds vaker toegepast. Ze dienen vaak als architecturale verlichting of als accentverlichting langs tuinpad of trap. Uiteraard is hierbij LED het populairst.

 

Let bij de constructie van een tuinmuur of pilaar op de juiste inbouwmaat en gemakkelijke toevoer stroomkabels.

 

 

 

 

INBOUWSPOTS BUITEN

 

tuinspots

Tuinspots

Aanvullend op een goede basisverlichting kunt u gebruik maken van tuinspots ofwel schijnwerpers. Ze worden vooral toegepast om specifieke onderdelen te verlichten zoals; een sierlijke boom, kunstwerk, vijver of een gevel.

Afhankelijk van de grootte van het object kiest u het passende vermogen van de tuinspots. Een kleine LEDspot volstaat voor een kunstwerk. Terwijl een grote boom vraagt om een krachtige LEDstraler. Tuinspots zijn vaak voorzien van een snoer met stekker. Zorg dus voor voldoende stopcontacten in uw tuin

TUINSPOTS
grondspots

Grondspots

Grondspots of grondinbouwspots worden ingezet als accentverlichting. Bijvoorbeeld om een looproute te accentueren of als verlichting onder een boom. Ook zijn ze toe te passen om uw gevel van onderuit te verlichten. Hierbij is ook weer de keuze te maken tussen kleine LEDspot tot krachtige halogeenstraler.

Let bij toepassing in bestrating op de maximale belasting. En grondinbouwspots kunnen, afhankelijk van de lichtbron, erg warm worden.

 

 

GRONDSPOTS
lichtplan tuinverlichting

Lichtplan tuin

Als u uw tuin volledig gaat (her)inrichten is verstandig om op voorhand een lichtplan te (laten) maken. Zo voorkomt u dat achteraf aanpassingen / werk gedaan moeten worden.

Bovendien is de verlichting in de tuin ook beter af te stemmen op uw tuinontwerp. Denk hierbij een goede basisverlichting, accentverlichting en sfeervolle achtergrondverlichting. Daarnaast dient het als leidraad bij het leggen van de kabels.

Kortom; een goede voorbereiding bespaart u veel ergernissen.

 

LICHTPLAN TUIN

 

Sfeervolle en praktische tuinverlichting

 

LED tuinverlichting

Steeds vaker wordt er gekozen voor LED verlichting in de tuin. Of nu gaat om kant-en-klare LED armaturen of LED lichtbronnen in bestaande tuinlampen. Energie besparen was nog nooit zo eenvoudig.

De vakman

Verlichting in de tuin aanleggen vraagt om gedegen vakkennis. Wanneer u niet beschikt over de kennis om tuinverlichting correct te installeren, is het verstandig om een erkende installateur of hovenier in te schakelen.