• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

1-fase spanningsrail samenstellen

HOE STEL JE EEN SPANNINGSRAIL SAMEN?

230V 1-fase railverlichting is een railsysteem welke volledig naar eigen inzicht is te realiseren. De SLV railverlichting bestaat uit 1, 2 en 3 meter rails die onderling zijn te verbinden met koppelstukken en voedingstukken. Het railsysteem wordt aangesloten met een voedingstuk op het einde van de rails of tussen 2 rails met een tussenvoeding.

SLV 1-fase railverlichting is een 230 Volt systeem en is voorzien van aarding.

Zowel de koppelstukken voor de rails als de adapters van de spots maken verbinding met de interne fasedraad (L), de nuldraad (N) en de aarding

Wanneer u een systeem met koppelstukken (hoeken, t-verbinders of x-verbinder) gebruikt dient u rekening te houden met de positie van de aarding (links of rechts). De koppelstukken zijn voorzien van een aansluiting (adapter) op de aarding in de rails .Deze moet ononderbroken doorlopen in de gehele railverlichting. (de koppelstukken etc. passen alleen op de juiste manier in de rails.)

Maakt u gebruik van een rechte rails zonder hoeken of t-verbinders dan hoeft u bij de aanschaf van de voeding niet te letten op de positie van de aarding. In dit geval kan u de rails gewoon 180 graden draaien.

aarding_1-fase spanningsrails

 

Aarding links of rechts?

Bij de aanduiding of de aarding links of rechts in de koppelstukken zit, is dit gezien vanaf de bovenzijde. Zorg bij de keuze van de diverse koppelstukken dat de aarding volledig doorloopt. Het is aan te raden om vooraf een bovenaanzicht uit te tekenen om zo de positie te bepalen van de aarding. Zoals eerder gezegd is dit bij een volledig rechte rails niet nodig.

 

Enkele voorbeelden

 

aarding_1-fase spanningsrails

Flexibel verlichten

SLV Railspots zijn bij uitstek geschikt voor het flexibel verlichten van een ruimte. Of het nu gaat om een woonkamer, winkel, kantoor of etalage. De rails stelt u eenvoudig zelf samen. Het ruime aanbod (richtbare) spots en hanglampen zorgt ervoor dat u altijd de passende lamp zal vinden. 1-fase railverlichting is verkrijgbaar in drie kleuren; wit, zwart en zilvergrijs.

De 230V 1-fase rails zijn intern voorzien van stroomgeleiders waar u eenvoudig de spots, adapters en hanglampen in kan bevestigen d.m.v. adapters met een draaiknop

Kenmerken 1- fase railverlichting

  • Flexibel en volledig aanpasbaar aan uw behoeften
  • Geschikt voor woning, etalage en kleine bedrijfsruimten
  • Verkrijgbaar in drie kleuren; wit, zwart en zilvergrijs
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Aan te sluiten op 230V contactdoos
  • Meerdere spots schakelen vanaf 1 aansluitpunt
  • Rails + koppelstukken max. 16A
  • Te monteren aan het plafond of op te hangen aan staalkabels
  • Vele modellen (LED)spots verkrijgbaar
  • Dimbaar (mits spot / lichtbron dimbaar is)

 

Download als PDF           Direct online bestellen> 1-fase railverlichting