• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Energielabel

Energielabel verlichting

Het energielabel op elektrische apparaten laat het energieverbruik zien. Ook op lampen en armaturen is dit verplicht te tonen. Het energieverbruik is ingedeeld op een schaal van A++ (zuinig) tot G (niet zuinig). Het energielabel helpt u bij het kiezen van energiezuinige verlichting. In onze webshop vindt u bij iedere lamp of armatuur het bijbehorende energielabel.

 

Energielabel op lampen

Energielabel op

lampen

Alle lampen / lichtbronnen zijn voorzien van een energielabel. Van A++ voor bijv. LEDlampen tot E voor sommige halogeenlampen. Naast de energieklasse vindt u op de verpakking ook het vermogen (Watt), lichtopbrengst (Lumen), aantal schakelcycli en de levensduur. Allen kunnen u helpen bij de keuze voor de gewenste lamp.

Energielabel op armaturen

Energielabel op

armaturen

Veel armaturen worden verkocht zonder een bijbehorende lampen. u kunt zelf bepalen welke lamp wenst te gebruiken. Daarom is het sinds 2014 verplicht om ook armaturen te voorzien van een energielabel.

Het energielabel geeft dan aan uit welke energieklassen de lamp kan worden toegepast. Niet geschikte energieklassen zijn rood doorgestreept op het energielabel. Wordt bij het armatuur wel een lamp meegeleverd, dan staat de energieklasse van de lamp onder op het label aangegeven.

Energielabel op

LED armaturen

Naast armaturen zonder bijbehorende lichtbronnen bestaan er ook armaturen met een ingebouwde LEDlamp. Vaak is deze niet vervangbaar. Dit staat dan, samen met de energieklasse, aangegeven op het energielabel

 

 

energielabels

 

Enkele tips om energie te besparen


1. vervang waar mogelijk halogeen- gloeilampen voor spaar- en LEDlampen.

2. gebruik lichte kleuren in uw huis.

3. laat zo veel mogelijk daglicht toe in uw woning.

4. het gebruik van bewegingsmelders voorkomt onnodige laten branden van verlichting.

5. let bij de aanschaf van verlichting op het energielabel.


Bekijk onze webshop voor het gehele assortiment (LED) verlichting. Bij iedere lamp of armatuur vindt u het bijbehorende energielabel.

Tel. +31 (0)167-564900 of [email protected]